dimecres, 9 de gener del 2008

DE COALICIONS I ALTRES HERBES

Sembla ésser que ja ha començat l'hora de d'anar prenguent posicions enfront de les properes eleccions del mes de març a nivell estatal.
Pel que fa a la nostra Comunitat, com sempre, al no tenir les idees (el Nord) prou clares, ens embarquem amb certes fórmules que els ciutadans (sobre tot d'esquerres) no veuen gens clares. La dreta, per descomptat, es mou per interessos i, per tant, de les idees, mestre duguin beneficis, se'n foten.
I a la esquerra cap a on es configura?....
Com a primera cosa estranya veiem que s'hi ha colat UM. partit des de sempre de caire dretà i que a hores d'ara te denuncies als Jutjats i a la Fiscalia degudes a les polítiques que ha aplicat sempre. Per altre banda com és dreta pura, es mou per interessos, per tant, si s'ha encabit a l'esquerra no es per aportari ideologia, sinó interessos, o sigui, fent una inversió.
En segon lloc, si la gent d'esquerres, ha de defensar per força la nostra cultura i el nostre tarannà per ésser conseqüents, tenim que ajuntar les forces que defensen aquests trets diferencials dels d'altres cultures i altres pobles.
Per tant exigim un mínim de seny, perquè siguin assumides pels ciutadans les propostes programàtiques, no hi cab dins un mateix sac, per la primera Raó, Unió Mallorquina i per la segona Esquerra Unida.
En conclusió, si voleu que els ciutadans d'aquesta terra, us votin, per favor presenteu els comptes clars que siguem capaços d'entendre les vostres cabòries i al anar a votar, el nostre esperit ho faci amb ganes i gust perquè el nostre futur sigui un poc millor.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvingut en aquest fascinant món dels blogs. Esper que, com a mínim, et resulti tan gratificant com a mi.
Ja ens anirem llegint.
Aprofitaré per dir-te que posaré un enllaç al meu blog.

Anònim ha dit...

Molta gent, Josep, comparteix fil per randa tots aquests pensaments teus sobre coalicions i altres herbes. La qüestió és que no se sap ben bé quin comportament electoral mantindrà el 9 de març. N'hi ha que el tenim claríssim!

Joan Vicenç ha dit...

Res, Josep, ens anirem veient, malgrat sia virtualment. Salut i bon camí.
JV

Anònim ha dit...

Quan ho és de doloròs el percebre que entre molts dels factors d'aquesta societat nostra, mallorquina,(de l'euro) de la comoditat, la "compostura" de "lo nostro", -des de vessants a vegades anomenades progressistes i autoformulades com a nacionalistes, es resten configurades des de l'inmovilisme, la rancietat de que nos ens toquin massa, vius i esquius, d'un cert temor al contangi dels canvis social. Ens agrada el mantenir les tradicions, fins i tot aquelles que arrelen dins dels moralismes més fonamentalistes,.... o de postures que amb la boca expresen "progressisme" i amb els fets xuclen profundament a la font dels interessos més individualistes i insolidaris.
Que ho es de doloròs, que el concepte canvi, no el puguen aplicar amb profundidat, fins i tot qüestionant, algunes vegades els propis interessos.
Que ho és dur i pesant no poder moure la llosa que ens tanca l'accès, als més febles, perque tanmateix, el que ens mou, sovint no arriba més que superficialment a la pell.
Ara cal pensar i actuar sense por. Tot i que els meus, els teus, els del veí,... interessos puguin patir algun trasbals, sempre i quan els beneficiaris puguin ser els col·lectius més febles que tenim prop nostre, aquí a casa nostra i a tot el planeta.