dijous, 28 de febrer del 2008

VOT ÚTIL ???.....

Aquest és el missatge més estès, dintre la gent d’esquerres, relativament satisfeta amb les polítiques aplicades pels seus partits.
I jo em pregunto: Vot útil, per a qui i per què ? Per arribar definitivament al bipartidisme excloent ? Creis que aquesta és la solució ? Que el bipartidisme resoldrà els problemes de la gent exclosa, que de dia en dia va augmentant ?
No siguem ingenus. Al bipartidisme, només li interessa un sol partit de dretes (que ja ho han aconseguit) i un sol partit “d’esquerres” (que encara no ho ha aconseguit, però que amb el vot útil aconseguiran a curt termini).
La meva ideologia política, és a llarg plaç. El curt i mitjà plaç és per el vot útil. El meu oncle, el del llibre, defensà una ideologia, a la pràctica encara no s’ha acomplit i morí assassinat als vint-i-cinc anys, Malgrat això, la seva ideologia encara és ben viva i d'ell en fem anàmnesi en la memòria històrica.

La ideologia s’expressa, també i sobre tot, amb el vot. Si la ideologia no es canvia cada quatre anys, tampoc el vot es pot canviar. Què som pocs avui i no som “útils” ? Sí, però demà serem més i, segur, que el nostre món serà diferent, serà un món millor amb el moviment altermundista.

El que hem de canviar és la nostra societat, els nostres ciutadans, perquè el seu vot sigui per millorar la vida dels que més pateixen i més necessiten el recolzament de tots. No per suportar unes polítiques econòmiques imposades per una oligarquia mundial

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant el teu escrit i estic en un cent per cent d’acord amb tu.
Cal que les persones siguin conscients de que el “vot útil” no es mes que un invent dels polítics, un recurs dels organitzadors de les campanyes per a guanyar vots tot fent creure als votants d’opcions minoritaries que el seu acte de coherencia es molt tendre però poc inteligent. I no es queden aquí sino que les seves maniobres semàntiques et poden fer arrivar a pensar que, efectivament, estàs tirant el vot, i encara més, que l’estàs donant a l’enemig.
Quina bestiesa. Tú et preguntes per a quí es útil el vot a l’opció majoritaria, i està mes que clar, si votes al partit petit, es un vot inútil pel partit gran de la mateixa tendència, es a dir, els polítics parlen sempre en el seu propi benefici. Encara hem falta veure un d’aquests “líders” recomanant a la gent que “busque, compare y si encuentra algo mejor, vótelo”. Son com a comercials d’aquests que venen enciclopedies i no tenen cap empaig en mentirte descaradament i aprofitar-se de la teva bona fe.

Siguem coherents amb el que pensem, per que, al contrari del que ens volen fer creure, un vot minoritari fa molt més protagonista al que l’emet que un vot majoritari, amb tots els respectes.

Enhorabona i salut.

Mani.