dimecres, 2 de juliol del 2008

GRÀCIES TOMEU........

Gràcies, de què ¡... Doncs del teu últim llibre “Des de la finestra del càncer” Lleonard Muntaner, editor. Es un treball mal de classificar, jo diria, que es tracta d’un teixit de molts de fils que imbricats pel teu Pensament (majúscules, pel títol del meu blog) elaboren aquest teixit ferm i alhora suau, com si fos de llana de moltó, que conforma tot el llibre. Teixit, tot ell, amarat de generositat i valentia, aspectes molt mals de trobar avui en dia, dins un món egoista i poruc.
Un teixit també, elaborat amb molta cura, com una randa subtil treballada amb mans guiades per un esperit crític que fica el bisturí fins el moll de l’os. Segur que més de dos se sentiran ferits per aquesta ma germana que l’únic que vol, com el cirurgià, guarir aquells defectes deformadors d’una fe eixorca. En aquest sentit, també hi he trobat un model d’humanitat que assumeix com a propis els defectes i malalties d’altri. Quantes gràcies, al llarg d’aquest diari ! No son gràcies protocol·làries, sinó expressió i reconeixement de les pròpies mancances. Biografia d’intent d’una objectivitat pura i dura, impossible de copsar, emmarcada des del 21 de febrer del 2005 al 21 de febrer del 2007. Dos anys filan prim en diferents camps.
Per a mi, un dels fils més difícils d’expressar, l’aspecte místic-espiritual de l’home que davant el Misteri, especula i cerca la proximitat a aquest Misteri desvetllat per Jesús, home com nosaltres que ens deixà el missatge d’un Regne ja començat i expressat en les Benaurances. Els pobres i desvalguts, els apartats i separats, els que passen fam i ploren per les injustícies, aquest conformen i són ja hereus d’aquest Regne. Escàndol per a molts i misteri per els altres.
I per últim, la gran esbroncada a l’Església institució. La puta del Apocalipsi. Una Esglèsia-Estat o un Estat-Esglèsia que res te a veure amb les ensenyances de Jesús. Sinó tot el contrari.
Gràcies Tomeu, per aquest regal que ens has fet a tots els que hem tingut el gust i l’alegria de poder saboretjar cada una de les línies del teu llibre. Llibre vital i ple de VIDA.

1 comentari:

Cecili Buele i Ramis ha dit...

Si és així aquest llibre, Pep, no m'estranya gens ni mica que no hi estigui, ni que jo no l'hagi pogut trobar, a les prestatgeries de la més que prestigiosa Llibreria San Pablo, de Palma...
Hi som anat avui matí.
M'han dit que "sobre el càncer", en tenen molts d'altres, de llibres.
I que d'en Tomeu Bennàssar, també, en tenen altres obres.
Però que aquest llibre, concretament, NO! No l'hi tenen.
Miraré de cercar-lo per altres racons de Ciutat