dijous, 7 d’agost del 2008

L’EXPO DE L’AIGUA

Doncs si, he fet aquesta foto de l’Expo de Saragossa. Us la mostro per refrescar-vos, encara que ho dubto. A l’Expo hi havia molta d’aigua però també molta calor, o sigui, com deia aquell Ministre dels xistes, “no hacia ni frio ni calor, o sea, cero grados”.
Una expo, es en sí mateixa una obra gran, amb espai i colorit, amb els pressuposts no hi escatimen gens ni mica. En aquests moments de greu crisi econòmica es de pensar que precisament perquè ja intuïen que la cosa seria grossa i començaria per la construcció, es varen voler curar amb salut (els que fan els pressuposts).
Els stands més interessants, els dels països exòtics, amb un inconvenient, el de la venda de la seva artesania que encara que duien preu, l’import sempre era aleatori.
Ara be, cal posar-se una mica seriosos amb el tema de l’aigua. Fins i tot a nivell tècnic, es drenar el riu per fel navegable el tros de l’Expo i els vaixells comprats, encara resten sense estrenar, amarrats al moll i custodiats per un senyor vestit d’almirall. No hi ha prou fons. El riu es va riure dels tècnics. No sabien que el riu és molt capritxos i on hi hagi un mariner de ribera hi sobren els tècnics pel que fa al riu. Y no dic res del iceberg.
I per resumir, crec que el missatge de l’Expo no copsava la realitat de què l’aigua és un be escàs i que milions de persones moren al món passant set i malalties per la falta d’aigua potable.