diumenge, 20 de gener del 2008

Trons i llamps, el futur económic

Fa un any que ja es preveia una tempesta econòmica de proporcions mundials. A poc a poc, aquesta previsió meteorològica, va agafant més consistència dins el panorama polític-económic. "Bombolles" que ja han començat a petar, la borsa que s'està enfonsant, els crèdits que tenen als consumidors asfixiats, obrers acomiadats, milers de desnonaments, etc. Però, així com altres crisis eren de proporcions molt reduïdes i afectaven a sectors concrets, la tempesta que s'ens ve a sobre un abast mundial, ja que afecta a tot el món capitalista i per ésser més exactes, afectarà les arrels del model econòmic capitalista.

Les dues cames en què es sustentava l'economia tradicional i encara avui s'estúdia així, com eren el binomi capital-treball, s'ha enfonsat. El capital-productiu, pràcticament ha estat foragitat pel capital-especulatiu i aquest moviment ha desviat massivament el benefici al capital que mitjançant el joc de la Borsa ha produït una acumulació desorbitada per els capitalistes.

Aquest fet a situat a tota la massa productiva a una situació de pobresa econòmica sense precedents. Entre ells, els anomenats "mileuristes".

A nivell global, es celebra el 26 de gener el FÒRUM SOCIAL MUNDIAL que precisament està debatint aquesta situació. Els grups anticapitalistes estan ja estudiant trobar alternatives a aquesta situació del desviament del capital cap a unes èlites privilegiades per els Estats i unes institucions no democràtiques com són el Banc Mundial, el Fons Monetari i la OMC.

Confiam que, amb el seu treball, els diferents Fòrums Socials puguin dur a terme el canvi necessari per a fer possible un món millor per a tots
(més informació)...........

1 comentari:

Anònim ha dit...

És cert que, així com diuen les notícies, sembla que perdrem poder adquisitiu els que s'anomenen mileuristes (jo mateixa). Però jo crec també que ja fa temps que hem perdut poder adquisitiu, des que va aparèixer l'euro hem anat perdent poc a poc, lentament...
No se, tal vegada tingueu raó, jo ara per ara no crec que ens pugui afectar tant directament i tan traumàticament, crec que seguirem tan pobres com sempre (o aixó esper).