dimarts, 29 de setembre del 2009

Raons per esbucar el “mamotreto”de Sa Feixina


A rel de la publicació a la secció “Tribuna” del Diario de Mallorca data 27/09/09 vull dir i expressar el meu rebuig total al què diu i, també el què no diu. Ja el títol es ofensiu. Qui no estima la gran quantitat de monuments de les nostres illes des de la era talaiòtica fins avui en dia. A quin descerebrat se li ocorreria esbucar el Ramon Llull del passeig marítim ?
Ara be, a Sa Feixina hi ha un mamotreto que és vergonya per tota persona que tingui un dit de demòcrata i a qui les guerres els hi facin fretat. A les guerres no hi ha vencedors, només hi ha vençuts, morts, massacrats i ferits per tota la vida.
Però aquest, en especial, encara és viu. Com us atreviu a dir que aquest mamotreto no té ideologia? Què es una àguila peixatera el que hi ha al cucurucull ? i les creus i l’altar ? No són ideologies. Per favor....... Es que “Franco por la gracia de Dios” no és ideologia?
El que vull defensar, son els milers i milers de persones que la ideologia feixista va massacrar, en el cop d’estat i guerra seguida, i els “25 años de paz”. Que heu perdut la memòria ? Cosa que no crec. Doncs, què defensa-ho ? A qui defensa-ho ? Què es, que encara no heu fet prou sang ? Que era per vosaltres millor la dictadura que la II República democràticament i legalment establerta ?
Avui per avui, diuen, que tenim un règim democràtic, però el que son demòcrates, n’hi ha un gran dèficit. Si fóssim més demòcrates, ja faria anys que el “mamotreto” estaria esbucat i destruït, precisament por tots aquells assassinats i cremats a Son Coletes i aquells que encara resten enterrats a les voreres dels camins perquè els seus essers estimats encara avui plorin i pateixin els efectes d’un règim inhumà.
El mamotreto ha de desaparèixer dels nostres ulls, per la salut política de la nostra societat que tant ens manca.
(La fotografia correspon al monumentm similar de la plaça de l’Explanada de Maò “contextualitzat”)