diumenge, 10 de gener del 2010

SA FEIXINA


Pel que els diaris es fan ressò sobre aquest parc i el monument que el presideix, podem coincidir que, supera fins i tot, l’enrenou sobre les notícies de corrupció de certs polítics. Dia si i dia no, els diaris aborden aquesta polèmica entre els defensors i els detractors del dit monument.
Sembla que la controvèrsia s’ha establert entre l’Associació Memòria Històrica i l’associació ARCA, cada una capdavantera de les opcions més radicals. Però el problema més greu es la posició de les nostres forces polítiques que han optat per “centrar-se”, es a dir, no prendre partit. Ni carn ni peix, ni blanc ni negre. I s’han decantat per un fonema com es el verb “contextualitzar”. mal d’encaixar dintre d’un temps que s’intenta encabir els valors democràtics dins la nostra societat, contraris al pensament que representa, el monument del “Baleares”.
Els ciutadans que intentem representar aquests valors democràtics i entenem que els nostres polítics encara duen una lastra d’una transició mal engirgolada, no podem ni volem acceptar solucions que no siguin clares i rotundes. Amb el drama de la Memòria serem sempre bel·ligerants.
A Maò tenim l’exemple pràctic del que vol dir “contextualitzar” i a Palma no ho acceptarem mai. La fotografia ho deixa ben clar; amb la que no es la llengua amb la que parlaven els nostres màrtirs, i per a més vergonya, honorant també als botxins.Senyors polítics, els que exigim esbucar aquest flagell, ho tenim ben clar i, per més motiu, els nostres sentiments i records, els drames personals i el patiment dels seus hereus, ens ho exigeixen. La seva Memòria