diumenge, 20 d’abril del 2008

LES VÍCTIMES I LA REPÚBLICA

Aquest dies s'ha commemorat el 77é aniversari del cop d'Estat contra la República i ensems la recuperació de la dignitat de les persones assassinades per les forces franquistes.

A diferents cementiris de la nostra illa, prop d'un miler de persones han fet ofrenes de flors a les fosses comunes, on resten les despulles d'una petita part d'aquestes persones massacrades. També sonaren diferents musiques i es llegiren tendres escrits on se lloava el seu exemple i la seva dedicació a la cosa pública. Tot un exemple de persones dedicades al bé comú.

El que ha caracteritzat aquesta celebració a estat el nombre i la participació dels diferents actes. La por comença a desaparèixer i els seus familiars i amics ja han pres consciència que cal reparar els anys d'oblit i denigració que encara estan petin aquestes persones. Els criminals són uns altres i la història oficial està plena de mentides.

Des d'aquest blog vull deixar constància de la meva admiració a totes les persones que defensaren el règim republicà com a forma de govern més just i democràtic.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Enhorabona per aquest bloc, Josep. Jo també trob que és molt important que es facin aquest tipus d'actes per normalitzar l'exteriorització d'aquesta ideologia. Ja fa temps que es va acabar la clandestinitat, i ja comença a ser ben hora que s'acabin els complexos i la por.
Escriure-ho també és lluitar.